Doboram recorduri personale la plantat copaci! Anul acesta voluntarii Grupului CEZ in Romania au daruit naturii peste 8800 de puieti in „Luna Padurii”. 153 de voluntari CEZ au profitat de actiunile de plantari organizate in „Luna Padurii” de catre Ocoalele Silvice din judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea si si-au unit fortele pentru a mari fondul forestier local.

Luna Padurii – editia 2018 a fost un nou prilej pentru voluntarii Grupului CEZ in Romania sa daruiasca naturii energie pentru bine si de ce nu, sa isi depaseasca numarul de puieti arboricoli plantati in anii trecuti, stabilind astfel un nou record care ramane de doborat pe viitor.

Participarea la plantarile organizate de Ocoalele Silvice din aria operationala a Grupului CEZ in Romania a devenit un obicei pentru voluntarii nostri, activitate care de-a lungul anilor s-a inradacinat in proiectele de responsabilitate sociala ale companiei.

Astfel, in perioada 29.03 – 12.04.2018, 153 de voluntari ai Grupului CEZ in Romania au sadit peste 8800 de puieti de stejar, salcam, plop alb, gorun, platin, fag si frasin in judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.

Cu peste 5800 de puieti plantati in 2016, alti 6500 daruiti naturii in 2017, voluntarii CEZ isi propun sa-si depaseasca rezultatele la fiecare editie a Lunii Padurii.

Dolj, Olt si Valcea
Anul acesta, startul a fost dat de 40 de voluntari ai Grupului CEZ in Romania, in judetul Dolj, care au plantat aproximativ 5000 de puieti de salcam in zona Dabuleni.
Exemplul colegilor din judetul Dolj a fost preluat si de voluntarii CEZ din judetele Olt si Valcea in zilele de 02 si 03 aprilie cand 200 de puieti de plop negru au fost plantati in Lunca Oltetului si aproximativ 500 de puieti de gorun, paltin si fag vor prinde radacini in zona Goranu din judetul Valcea.

Arges si Mehedinti
Nici voluntarii CEZ din judetele Arges si Mehedinti nu s-au lasat mai prejos, sadind 1450 de puieti arboricoli. 150 de stejari si-au gasit casa noua in solul din zona Jidostita, judetul Mehedinti, iar satul Laune din judetul Arges si-a marit fondul forestier cu 1300 de plopi.

Gorj si Teleorman
La actiunile de plantari organizate in cadrul Lunii Padurii, in judetele Gorj si Teleorman, au raspuns afirmativ 47 de voluntari CEZ. Efortul acestora s-a materializat in plantarea a 1500 de puieti arboricoli in zona Barsesti, judetul Gorj si aproximativ 230 de puieti de stejar, mojdrean si sanger, in zona Buzescu din Teleorman.

Puietii arboricoli au fost pusi la dispozitie de catre Ocoalele Silvice din zona de operare a Grupului CEZ in Romania, iar gestionarea fondului forestier astfel creat ramane sub supravegherea acestora.

Implicarea in ocrotirea mediului si mentinerea echilibrului ecologic este o activitate de traditie pentru angajatii Grupului CEZ in Romania.

Comments

comments