Programul „Prima Casă” va continua și, în anumite condiții, unele familii tinere ar putea avea acces la acesta fără să plătească un avans, spune vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

“În ceea ce privește programul „Prima Casă”  el va continua. Sperăm, după negocierile pe care le-am avut anul acesta cu Ministerul de Finanțe, să avem un buget începând de anul viitor de câteva ori mai mare, pentru că este cu adevărat un program de succes din ultimii ani și a reușit să performeze foarte bine din toți indicatorii. (…) Vom încerca să optimizăm acest proiect. (…) Poate este necesar să ne gândim un pic la condiții, să facem niște condiții de acordare a avansului, de exemplu, care să fie în corelație cu veniturile pe care le au familiile tinere”  a spus Vasile Dîncu la dezbaterea publică a proiectului pentru aprobarea Strategiei Naționale a Locuirii.

Întrebat dacă acest avans la „Prima Casă” care este de 5%, ar trebui să scadă la zero, el a răspuns că acest lucru va fi decis în funcție de analizele ce vor fi făcute.

„€Chiar și 5% pentru unele familii, care nu pot obține un credit, este foarte mare. În funcție de situație, ar putea ca unele familii tinere, care nu pot să dea un avans, să poată să aibă acces și fără un avans, dacă o analiză financiară a veniturilor arată acest lucru” a explicat vicepremierul.

Comments

comments