Autorităţile locale din România pot să îşi înscrie localităţile în concursul „€Orașul durabil”, organizat de Ambasada Franței în România în parteneriat cu Business France en Roumanie și Camera franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER)!

Concursul este deschis tuturor autorităților publice locale – județe, municipii, orașe, comune – și premiază inițiativele inovatoare din domeniul dezvoltării sustenabile.

Pentru a se înscrie, acestea trebuie să trimită, înainte de 30 martie 2018, proiectele deja finalizate sau în curs de finalizare, care ilustrează un pas important în dezvoltarea durabilă a comunității. Reprezentanții proiectelor câștigătoare vor participa la o excursie de studiu într-o comunitate de referință parteneră din Franța, pentru a vedea pe viu exemple inovatoare de dezvoltare durabilă a comunităților.

Domeniile cheie care se circumscriu „€Orașului durabil” sunt:
1) apă, canalizare și gestionarea deșeurilor;
2) mobilitate urbană;
3) eficiență energetică;
4) valorificarea construcțiilor și reabilitarea patrimoniului.

Proiectele prezentate trebuie să se înscrie într-o viziune puternică asupra durabilității, care să permită, pe termen lung, concilierea exigențelor legate de mediul înconjurător și a celor de dezvoltare economică și socială.

Juriul va evalua inițiativele locale și bunele practici care au permis o mai bună adaptare la schimbările climatice și au avut un impact pozitiv asupra calității vieții populației.

Ce trebuie să cuprindă dosarul de candidatură: http://bit.ly/2FwM3qW.
Ambassade de France en Roumanie

Comments

comments