Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară “50 de saptamani in bucatariile lumii” program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015.
În iunie promovăm bucătăria franțuzească iar restaurantul partener al proiectului în această lună este Vaporu`.
Ingrediente
– 2400 g. piept de rață
– 500 ml. suc de portocale
– lapte
– 300 g. unt
– 250 g. miere de albine
– 15 g. cremă de trufe
– cartofi
– broccoli
– morcovi
– sare
– amestec de condimente (piper, oregano si boia)
– nucșoară
Mod de preparare
Pieptul de rață se crestează pe partea cu piele, se condimentează și se prăjește în tigaie, câte 7-8 minute pe fiecare parte. Apoi se pune la cuptor aproximativ 10-15 minute.
Sosul de portocale: se topește unt într-o tigaie, apoi se adaugă suc de portocale, miere și lapte amestecând încontinuu. Se lasă pe foc până se îngroașă.
Între timp se pun pe foc cartofii, cu puțină sare iar după ce au fiert se pasează amestecându-se cu unt și lapte și se asezonează cu cremă de trufe.
Morcovii se taie bastonașe și se fierb 2-3 minute, după care se trag în unt cu zahăr brun și nucșoară, iar broccoli se pregătesc la abur cu sare de mare.
Mod de servire
Pieptul de rață se scoate de la cuptor, se taie felii se stropește cu sos de portocale și se servește alături de morcovi fierți, piure de cartofi și trufe, asezonat cu broccoli.
Reţeta franțuzească ”Piept de rață în sos de portocale” a fost oferită şi preparată de Restaurantul Vaporu` şi poate fi degustată zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati nr. 2, București (vis-a-vis de Parcul Carol).