AdDOC: Adolescenţi şi documentare sau primul rod al muncii elevilor pasionaţi de Cluburile de Film Documentar

Primul festival de film documentar creat de elevi, pentru elevi, si-a deschis portile la inceputul saptamanii, la Caracal. Coordonatorii Cluburilor de Film Documentar organizate in cadrul programului One World Romania la Scoala, derulat de Asociatia One World Romania, cu sustinerea Grupului CEZ in Romania, si-au unit fortele si au creat prima editie a AdDOC.

Una dintre reusitele importante ale programului One World Romania la Scoala, derulat de Asociatia One World Romania, cu sustinerea Grupului CEZ in Romania, a fost lansarea provocarii organizarii in totalitate a unui festival de film documentar de catre elevi. Astfel, a luat nastere Festivalul AdDOC, ce se va desfasura in perioada 02 – 31 mai, oferindu-le iubitorilor de film posibilitatea de a viziona o serie de documentare ce exprima realitatea zilelor noastre si provocarile acestei realitati.

Grupul CEZ in Romania este un puternic sustinator al rodului muncii elevilor pasionati de film documentar si recomanda tinerilor sa participe in numar cat mai mare la sectiunile festivalului ce se va deschide in Alexandria, Caracal, Craiova, Curtea de Arges, Piatra Olt, Rosiori de Vede, Slatina, Bucuresti, Bacau, Lupeni, Piatra Neamt si Turnu Magurele.

Festivalul de Film Documentar AdDOC dedicat drepturilor omului este format din trei sectiuni care abordeaza probleme sociale de actualitate.

Baba Oarba
Inspirata din celebrul joc Baba oarba, prima sectiune a festivalului propune ca tema de gandire, contrangerile impuse de societate, ce se transforma intr-o lipsa de viziune si o esarfa pe ochii cetatenilor. Toate acestea sunt ilustrate in documentarele care compun sectiunea: „Afara” de Andrei Schwartz, „Kapitalism, reteta noastra secreta” de Alexandru Solomon si „Varza, cartofi si alti demoni!” de Serban Georgescu.

1, 2, 3, la perete, STAI! – este o sectiune care inspira la depasirea obstacolelor din calea indeplinirii pasiunilor si prezinta reusitele unor muzicieni, jucatori de fotbal si iubitori de cinema in a-si transformat pasiunea in adevar: „Balta alba” de Silviu Munteanu, „Cinema, mon amour!” de Alexandru Belc, „Fratia” de Catalin Farcas, „Proiectionistul” de Norbert Fodor.

Sticluta cu otrava prezinta viata cu dorinte, aspiratii si realizari, sub forma unei sticlute care se poate umple de greseli, dependenta, boala. Aici, elevii vor putea viziona: „CITY TOUR” de Andrei Nicolae Teodorescu, „Reteaua” de Claudiu Mitcu, „TOTO si surorile lui” de Alexander Nanau.

Programul One World Romania la Scoala, derulat de Asociatia One World Romania, in parteneriat cu Romanian American Foundation, va beneficia in continuare de suportul Grupului CEZ in Romania, iar elevii pasionati de documentare pot gasi mai multe informatii pe http://scoala.oneworld.ro/ro/

Departamentul Relatii Publice, Brand si Marketing
CEZ Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.