S-a împlinit un an de la moartea marelui fotbalist Ilie Bărbulescu

În urmă cu un an, pe 1 februarie, marele fotbalist Ilie Bărbulescu a fost găsit mort în locuința sa din Pitești, în urma unui infarct. Fotbalistul avea 62 de ani.

A trecut un an de la moartea sa, iar familia, prietenii și suporterii își amintesc cu mare drag despre cel care a fost și a rămas unul dintre cei mai buni fundași pe care i-a dat vreodată România.

Ilie Bărbulescu s-a născut pe 24 iunie 1957 la Pitești. A evoluat timp de 3 sezoane pentru Steaua, între 1984 și 1987, cucerind 7 trofee (3 titluri, două Cupe ale României, Cupa Campionilor și Supercupa Europei). În campania europeană încununată cu triumful din Cupa Campionilor Europeni, Bărbulescu a evoluat în 9 din cele 9 partide disputate de ”militari”.

Cea mai mare parte a carierei și-a petrecut-o la FC Argeș, între 1974-1982 și în sezonul 1987-1988. În 1979 a cucerit campionatul cu echipa din Trivale.

Cel supranumit ”Balamuc” a mai evoluat pentru FC Olt Scornicești, Petrolul, Dacia Pitești și Callatis Mangalia. Fundașul stânga a strâns și 5 selecții în prima reprezentativă a României.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a II-a.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here