Ingrediente: jumătate de pui, ceapă, usturoi, ulei, vin, sare, piper, coriandru, boia.
Mod de preparare: Se face un sos marinat din ulei, vin, piper, sare, coriandru, usturoi, boia în care se lasă carnea la marinat timp de 24 de ore.
Apoi se frige carnea pe gratar timp de 25 de minute.
Secretul bucătarului: La prepararea rețetei acasă, în loc de grătar, se poate folosi o tigaie mai mare, în care să încapă jumătate de pui.
După ce se așează puiul în tigaie cu puțin ulei, se aplatizează punând peste el un suport de lemn cu o greutate deasupra.
Mod de servire: Se servește cu legume la grătar, mujdei de usturoi și mămăliguță.
Reteta veche „Pui Tapaka” este folosită în satele din Moldova de peste Prut, fiind (probabil) împrumutată din bucătăria georgiană și adaptată la bucătăria tradițională moldovenească.