În România vor funcționa 60 de școli-pilot, unde copiii își vor putea alege materiile de studiu

În România vor funcționa 60 de școli-pilot, unde copii își vor putea alege materiile de studiu. În țara noastră vor funcționa 60 de școli-pilot în care elevii își vor putea alege o parte dintre materiile pe care doresc să le studieze.

Un proiect în acest sens a fost inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență, prezentat de guvern, în care educația este, alături de transporturi și sănătate, unul dintre domeniile pe care se pune accent.

Expertul în educație, Marian Staș, inițiatorul acestui proiect, a explicat la Radio România Actualități că va exista în continuare un trunchi comun format din materii pe care le vor studia toți elevii.

Marian Staș: În niciun model educațional anarhia nu își are rostul, adică este imposibil de construit un model în care copiii să facă doar ce vor ei. Întotdeauna există un echilibru sănătos, bine gândit, între ceea ce toată lumea are a cunoaște, cum ar fi, de pildă, limba și literatura română sau cum ar fi educația fizică, de pildă, sau cum ar fi istoria românilor, respectiv ceea ce am numit curriculum la decizia elevilor din oferta școlii, respectiv posibilitatea ca ei să își calibreze componente din ceea ce învață cât mai aproape de visurile și de aspirațiile lor.

Marian Staș a precizat că, prin acest proiect, se marchează începutul unei reforme reale în domeniul educației din țara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.