OAMGMAMR Argeş organizează, și în anul 2019, cursuri gratuite pentru asistenții medicali

OAMGMAMR Argeş organizează, și în anul 2019, cursuri gratuite pentru asistenții medicali. În luna februarie, filiala Argeș a Ordinului Asistenților Medicali reîncepe cursurile de educație medicală continuă adresate asistenților medicali membri ai organizației.

Educaţia medicală continuă reprezintă întreaga experienţă profesională acumulată de asistentul medical generalist, moașă și asistentul medical, actualizată permanent prin însuşirea de noi cunoştinţe, deprinderi şi abilităţi necesare în exercitarea profesiei necesare pentru a furniza servicii de calitate pacienţilor.

,,Ne dorim ca pacienții argeșeni, atât cei care apelează la sistemul public de sănătate cât și cei care optează pentru sistemul privat, să beneficieze de îngrijiri medicale care se ridică la standarde de înaltă competență. Considerăm necesar să acordăm atenția cuvenită etapei de formare profesională, fie că ne adresăm asistenților medicali care au absolvit de puțin timp, fie că ne adresăm celor care profesează de mai mulți ani. De aceea, formatorii noștri sunt profesioniști cu vastă experiență în domeniu care pun experiența dobândită în slujba tuturor asistenților medicali înscriși în Ordinul Asistenților Medicali Filiala Argeș. Pregătirea profesională a tuturor membrilor noștri reprezintă unul dintre obiectivele principale ale organizației argeșene, ea fiind un drept, dar și o obligație individuală prevăzută de reglementările exercitării profesiei de asistent medical.

Agenda de cursuri pentru anul 2019 va cuprinde, prioritar, acele teme necesare procesului de acreditare al spitalelor din județul Argeș, cursuri impuse prin standardele Autorității Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS). Ne referim aici atât la cursurile online cât și la cele predate în sala de curs printre care se regăsesc următoarele: Planul de îngrijire, Activitate transfuzională, Curs de spălare, dezinfecție și sterilizare, Depășirea competențelor, Îmbunătățirea calității serviciilor și siguranței pacienților, Managementul deșeurilor.

Dorim să venim, deopotrivă, în sprijinul asistenților medicali și al angajatorilor și să corelăm oferta noastră de cursuri cu nevoile de formare identificate de angajatori și cuprinse în planurile anuale de formare” a precizat Estera Stămoiu, președintele Ordinului Asistenților Medicali Filiala Argeș.

Necesarul de credite EMC rămâne și pentru anul 2019 neschimbat. Astfel, în vederea obținerii Avizului anual pentru autorizarea exercitării profesiei sunt necesare tot 30 de credite, iar obligativitatea acumulării acestui număr de credite o au toți cei care își exercită profesia de asistent medical generalist, moașă și asistent medical pe perioada întregului an calendaristic. Excedentul de credite din anul 2018 nu se reportează.

Membrii Ordinului Asistenților Medicali au, de asemenea, obligația de a acumula cel puțin jumătate din cele 30 de credite prin participarea la cursurile de educație medicală continuă.

Cursurile organizate de OAMGMAMR ARGEȘ vor fi afișate pe site-ul http://oammr-arges.ro/ în secțiunea CURSURI, iar înscrierile se vor face tot online.

Şi în anul 2019 cursurile organizate de Ordinul Asistenților Medicali Argeș sunt gratuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.