Virgil Popescu, ministrul Energiei: „Ordonanţa privind corectarea facturilor nu se poate aplica retroactiv, ci de la 1 februarie”

Virgil Popescu, ministrul Energiei: „Ordonanţa privind corectarea facturilor nu se poate aplica retroactiv, ci de la 1 februarie”. Ordonanţa care prevede corectarea facturilor uriaşe din ultimele luni la gaze şi energie nu se va aplica retroactiv, a anunţat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Ordonanţa va fi pentru ultimele luni din această iarnă. Ordonanţa nu se poate aplica retroactiv. Ea se va aplica de la 1 februarie, ca să nu aibă riscuri de neconstituţionalitate.

Ministerul Energiei nu supraveghează piaţa şi nimeni nu s-a gândit că în aplicarea acestei ordonanţe ne vom trezi ca furnizorii nu aplică compensarea şi plafonarea.

Acum venim cu un nou proiect de OUG. O să includem şi observaţiile industriei”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, marţi, la DC News.

Astfel, singura corectare a facturilor va fi la măsurile deja în vigoare, nu la cele care urmează să se aprobe azi. Potrivit oficialului, impactul ordonanţei va fi de circa trei miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here