NEREGULI Echipele de control de la ITM au depistat mai mulţi angajaţi fără forme legale la restaurantele din Arad şi Piteşti ale vietnamezului Sony, care, după ce şi-a făcut un nume reparând telefoane, s-a lansat, mai nou, şi pe piaţa neagră a forţei de muncă. Unul dintre cei mai cunoscuţi străini din Piteşti, Dang Xuan Loc, sau Sony, cum îi spun prietenii, un tânăr vietnamez stabilit de 15 ani la Piteşti, este, la prima vedere, un investitor apreciat şi un om de afaceri eficient, care a reuşit să deschidă în patru ani patru restaurante cu specific asiatic la Piteşti, Bucureşti şi Arad.

Toate bune şi frumoase, numai că Sony reuşeşte să îşi facă profituri sănătoase şi angajând oameni fără forme legale. Altfel spus, Sony a luat din plin metehnele româneşti şi a reuşit să facă bani buni folosind inclusiv munca la negru.
Numai că neregulile nu trec mereu neobservate…Zilele trecute, echipele ITM de la Argeş şi Arad au dat o lovitură importantă firmei conduse de Sony, „Thang Long Asia Food Concept”, cea care deţine cele patru restaurante A.F.C. La restaurantul A.F.C. din Arad au fost depistate patru persoane fără forme legale, amenda ridicându-se la 430 de milioane de lei vechi.
Probleme mari au fost găsite şi la unul dintre cele două restaurante A.F.C. din Piteşti, unde au fost depistate două persoane fără forme legale, iar un angajat de cetăţenie vietnameză a fost depistat fără autorizaţie de muncă, amenda în acest caz pentru patronul Sony fiind de 230 milioane lei vechi.
Nu este pentru prima oară când Sony are probleme cu autorităţile de control, în urmă cu câţiva ani el fiind reclamat de mai mulţi piteşteni la Protecţia Consumatorului pentru şmecheriile cu componente de telefoane mobile făcute la Service-ul Sony Center.
Născut în 1976 la Hanoi, în Vietnam, Sony a intrat în 2008 şi în domeniul HoReCa la Piteşti, investind un milion de euro în primul restaurant cu bucătărie specific vietnameză.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI