VIDEO. Oprește barbaria, Salvează ciocârlia! Semnează petiția pentru a împiedica masacrarea păsărilor sălbatice

Oprește barbaria, Salvează ciocârlia! Semnează petiția pentru a împiedica masacrarea păsărilor sălbatice.  „Semnați și voi pentru a împiedica modificarea legii vânătorii în forma propusă de actualul parlament. Au trecut câțiva ani, dar nu au renunțat. Noua formă a legii prevede două modificări importante care, odată intrate în vigoare, vor avea efecte majore asupra biodiversității. Prima modificare vizează renunțarea la sistemul de cote de vânătoare anuale pentru speciile de păsări migratoare și înlocuirea acestuia cu un număr maxim admis zilnic, din fiecare specie, pentru fiecare vânător. Cea de-a doua modificare vizează diminuarea timpului de stagiatură necesar dobândirii calității de vânător” anunță Societatea Ornitologică Română.
Opreste barbaria, Salveaza ciocarlia! #SaveOurSongbirds
www.salveazaciocarlia.roSocietatea Ornitologică Română și Federația
Completează acum memoriul. Cere judecătorilor CCR să admită sesizarea de neconstituționalitate privind modificările distructive aduse legii vânătorii. https://bit.ly/trimite-le-judecatorilor-ccr-un-memoriu.
Stagiul de dobândire a permisului de vânător scade de la un an la 6 luni, fără cursuri de identificare a speciilor de păsări. Credeți că un proaspăt vânător ar reuși în câteva secunde să identifice care din cele 4 specii din imagini sunt specii „cinegetice”?
Într-unul din cazurile de braconaj din 2019, instrumentat de Poliția Buzău, specialiștii noștri au fost solicitați să identifice speciile împușcate cu ocazia unor partide de vânătoare organizate pentru ciocârlii și sturzi: din 632 de păsări ucise, un număr de 504 (așadar aproape 80% din păsările vânate!!!) erau specii de păsări care nu se vânează, respectiv fâsa de pădure, fâsa de luncă, muscarul, pitulicea mică, pitulicea fluierătoare, cinteza, codroșul de pădure, codobatura albă, codobatura galbenă, țicleanul, pițigoiul mare, vrabia de câmp, vrabia negricioasă, silvia cu cap negru, botgrosul și sfrânciocul roșiatic.
Aceste specii ar fi trebuit să fie corect identificate de vânători și să nu se tragă asupra lor.
SOR – Societatea Ornitololgică Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here