Ministerul Afacerilor Externe a anunţat marţi, 19 iulie, decesul unui cetăţean român în urma atacului de la Nisa.

Românul era membru al familiei dată dispărută anterior, mama şi copilul răniţi în atentat fiind în continuare internaţi în spital.

Iată şi mesajul transmis de Ministerul Afacerilor Externe:
“Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret decesul unui cetățean român în urma atacului de la Nisa, membru al familiei dată dispărută anterior. Autoritățile  franceze au confirmat decesul. Procedura de identificare a corpului neînsuflețit al victimei de cetățenie română, efectuată de către autoritățile franceze, s-a finalizat în urmă cu puțin timp, cu sprijinul autorităților române. Reamintim că minorul și mama sa au fost identificați printre răniți, aflându-se internați în două spitale din Nisa. Starea lor de sănătate evoluează pozitiv. În prezent, reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia, precum și consulul onorific la Nisa, se află alături de familia cetățeanului român decedat, acordând în continuare sprijinul necesar. De asemenea, reprezentanții ambasadei României la Paris și ai Consulatului General al României la Marsilia mențin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autoritățile franceze. Ministerul Afacerilor Externe adresează sincere condoleanțe familiei îndoliate și va acorda întreaga asistență necesară în continuare”.

Un camion a lovit în mulțimea adunată la Nisa pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței, joi seară, la orele 22.30 (23.30, ora României). Șoferul camionului care a izbit mulțimea a fost împușcat. În urma atacului de joi noptea de la Nisa, au decedat 85 de persoane, iar alte 100 sunt rănite.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI