Senatoarea Cristina Stocheci și primarul Bîlea au plantat, împreună cu angajații primăriei Oarja, peste 200 de copaci

Ziua Pământului a fost marcată și pe câmpurile pline de farmec din Oarja. Senatoarea  Cristina Stocheci, Constantin Bîlea – primarul comunei și angajații primăriei au plantat peste 200 de copaci.
Simțim efectele schimbărilor climatice în viața de zi cu zi. Trebuie să înțelegem că este de datoria noastră să acționăm acum și să lăsăm o planetă curată copiilor noștri. Un copac plantat pare un pas mic, dar – la fel ca viața unui arbore – efectele sale pozitive se vor simți de-a lungul a sute de ani. Datorită activității umane, Pământul are mari probleme. Stratul de ozon se epuizează, ecosistemele se pierd și oamenii mor de foame și mor de deshidratare. Apa și aerul nostru devin din ce în ce mai poluate, iar sistemele meteorologice sunt împinse la extrem. 
Ziua Pământului, una dintre primele inițiative globale pentru protejarea și conservarea Pământului, a devenit un eveniment anual care se străduiește să facă schimbări pozitive la scară globală. Scopul său este de a inspira indivizii, comunitățile, întreprinderile și guvernele din întreaga lume să ia măsuri și să contribuie la conservarea planetei.
Împreună, trebuie să regândim relația noastră cu mediul și să ne protejăm planeta” a scris Cristina Stocheci pe Facebook după eveniment.
.
“Nu ne foloseşte la nimic faptul că am cucerit luna, dacă pierdem pământul – François Mauriac” a completat Cristina Stocheci postarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here