RUȘINOS!!! Inspectorul general adjunct al ISJ Argeș, Cătălina Dumitrașcu, S-A OPUS acordării de ghiozdane și rechizite pentru elevii din Pitești

RUȘINOS!!! Inspectorul general adjunct al ISJ Argeș, Cătălina Dumitrașcu, S-A OPUS acordării de ghiozdane și rechizite pentru elevii din Pitești. Joi, 26 august, în Consiliul Local Pitești, s-a produs unul dintre cele mai rușinoase episoade din istoria acestui for în care se decide soarta orașului și a cetățenilor săi.

Un proiect inițiat de primarul Piteștiului, Cristian Gentea, prin care toți copiii din clasa pregătitoare, circa 1.800 de micuți, ar fi trebuit să primească un ghiozdan cu rechizite, a fost respins de consilierii locali ai PNL și USR – PLUS.

A fost cât se poate de clar pentru toată lumea că votul a fost unul politic la adresa primarului Cristian Gentea, dovadă că și un dascăl, consilier local, chiar inspectorul general adjunct al ISJ Argeș, Cătălina Dumitrașcu, s-a opus acordării ghiozdanului cu rechizite!

Singura explicație pentru abținerea de la votarea proiectului a venit din partea lui Mihai Mihăilescu, viceprimar USR al Piteștiului, care a susținut că oricum vine valul 4 de COVID-19 și elevii nu vor mai merge la școală, ca atare acest proiectul nu își are rostul! Fără comentarii…

Revenind la doamna Cătălina Dumitrașcu, gestul pare unul inexplicabil din poziția unui cadru didactic. Este ca și cum un medic s-ar opune vaccinării copiilor, indiferent de forma virusului, sau un profesor de sport ar vota împotriva orelor de educație fizică. Dar politica de partid este mai presus decât sprijinirea și încurajarea sistemului de învățământ românesc și așa aflat la coada Europei în ce privește abandonul școlar.

Pentru a fi și mai clari, cităm din mult trâmbițatul program „România educată” – lansat de președintele Iohannis și susținut de PNL, partid din care face parte și Cătălina Dumitrașcu. „Echitatea înseamnă respectarea dreptului fiecărui elev de a avea șanse egale de acces pentru atingerea potențialului său maxim, indiferent de statutul socioeconomic, de aptitudini sau caracteristici fizice și psihice… Școala sprijină comunitatea și familia în educarea viitorilor adulți și integrarea lor în societate”.

Apropo, doamna inspector general adjunct al ISJ Argeș, Cătălina Dumitrașcu, știți care este sloganul Ministerului Educației? „Educația ne unește…”.

Ce ar mai fi de zis după votul dumneavoastră de joi, din Consiliul Local?

Poate doar faptul că ați venit la ședința Consiliului Local cu mașina și șoferul ISJ Argeș, deși era ora 15.00, iar dumneavoastră participați în calitate de consilier, nu de inspector școlar, ba, mai mult, primiți și indemnizație!!!

PS: O altă motivație pentru care acest proiect nu a reușit să treacă de majoritatea PNL-USR-PLUS a venit tot din partea viceprimarului Mihăilescu care a susținut că Guvernul pregătește un proiect prin care să ofere, în luna decembrie, un voucher de 500 de lei, tot pentru rechizite, și astfel, proiectul inițiat de primarul Piteștiului s-ar suprapune peste acesta. Ce nu înțelege însă vicele Mihăilescu este următorul lucru: școala începe pe 13 septembrie și nu este normal să dai un ajutor la patru luni distanță! Mai pe românește, e ca și cum ai tăia porcul de Paște! Al doilea aspect este legat de faptul că proiectul inițiat de primar nu asigura elevilor toate rechizitele necesare pentru întreg anul, ci era o mână de ajutor pentru începutul școlii. Deci, dacă Guvernul ar mai contribui cu ceva, ar fi fost cu atât mai bine! În al treilea rând, și cel mai important, programul Guvernului, la care a făcut referire viceprimarul Mihăilescu, se adresează doar persoanelor defavorizate, circa 400.000 de elevi din toată țara, fiind cu totul altceva decât ce a propus primarul din Pitești, Cristian Gentea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here