Premierul Cîțu: S-ar putea renunţa la mască la plajă sau în drumeţiile montane. Evenimente private fără restricţii pentru cei vaccinați

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că, dacă se atinge ţinta de vaccinare de 5 milioane de persoane, la 1 iunie se va putea renunţa la masca de protecţie la plajă sau în drumeţiile montane. Restaurantele ar putea primi clienți vaccinați chiar până la capacitatea de 100%, a mai spus premierul. De asemenea, ar putea fi permise evenimentele private la care să participe oameni vaccinați, potrivit romaniatv.net.

”Sunt câteva lucruri pe care toţi le aşteptăm pentru sezonul estival. E clar că putem vorbi de fără mască pe plajă de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeţie. Şi pe plajă, propunerea este că vom fi fără mască. Vom putea sta pe plajă fără mască, dar bineînţeles va exista distanţare în continuare. Vor exista astfel de elemente. Vor fi propuneri în comitetetul interministerial, discutate apoi cu Ministerul Sănătăţii, MAI şi vom veni cu un pachet”, a transmis premierul Cîțu.

Cîțu a anunţat şi facilităţi pentru cei vaccinaţi, respectiv faptul că restaurantele ar putea funcţiona la 100% din capacitate. ”Putem vorbi şi despre facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim despre restaurante care pot să ajungă la o capacitate de 100% cu persoane vaccinate la interior sau hoteluri pe litoral cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate.

Sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim despre evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate”, a mai spus premierul Florin Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here