Pompierii au stabilit cauza incendiului de la Radic Star. Află care a fost aceasta

Joi, 3 decembrie, în jurul orei 11.30, incendiul izbucnit în cursul nopţii la Radic Star a fost stins, o autospecială cu apă şi spumă rămânând în supraveghere.

Comunicat ISU: “După cercetarea la faţa locului, comisia formată din specialişti ISU şi IPJ a stabilit drept cauză de producere a incendiului efectul termic al curentului electric generat de motorul electric al instalaţiei de climatizare a halei de producţie.

În urma incendiului au ars:
– hala de producţie pe o suprafaţă de aproximativ 5000 mp, 4000 tone de materie primă, instalaţii şi utilaje, dar şi acte;
– hala abatorului pe aproximativ 1400 mp, utilaje instalaţie şi 50 de tone de materie primă.

Datorită intervenţiei pompierilor au fost salvate hala de livrare a mărfii şi grajdurile cu animale.

Intervenţia a fost foarte dificilă din cauza suprafeţei mari pe care se manifesta incendiul, degajărilor mari de fum şi căldură, greutatea alimentării cu apă a autospecialelor de intervenţie de la faţa locului şi gradul mic de rezistenţă la foc a construcţiei. Mai mult decât atât, pe timpul misiunii, pentru a înlătura pericolul unei explozii, pompierii au evacuat din interiorul fabricii 40 de butelii cu butan şi 12 butelii cu azot.

Cele 35 de persoane care îşi desfăşurau activitatea în interiorul construcţiei s-au autoevacuat, iar opt dintre acestea au fost asistate de cele trei echipaje SMURD sosite la faţa locului, fiind diagnosticate cu atac de panică.

Vă reamintim că 17 autospeciale (unsprezece echipaje cu unsprezece autospeciale cu apă şi spumă,  trei echipaje SMURD şi trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă) precum şi 80 de pompieri au intervenit la locul evenimentului”.   
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here