Poluare infernală la Bascov. O carmangerie deversează în pârâu apele murdare și sângele animalelor sacrificate. Pârâul Bascov s-a umplut de sânge, după ce un abator din zonă a găsit o soluție “simplă” să scape de resturile de la sacrificarea animalelor: deversează conducta direct în cursul de apă.

“Imagini şocante în Bascov, sânge revărsat direct în râul Bascov, afluent al râului Argeş. Locuitorii de pe strada Micşunele sunt terorizaţi efectiv de o carmangerie locală. Mirosul persistent şi mizeria obligă oamenii să stea cu geamurile închise tot timpul anului.

Avem pretenţii de comună europeană, dar noi ne batem joc de mediu şi de cetăţenii comunei. Mă întreb ce interese sunt la mijloc, de ce nu este sancţionat operatorul economic pentru aceste practici ilegale?” este mesajul publicat pe Facebook de un cetățean din zonă.

Autoritățile s-au sesizat după ce aceste imaginile au fost făcute publice. Reprezentanții Gărzii de Mediu Argeș au început un control  la carmangerie și au spus că în câteva zile vor putea face publice rezultatele. Și Apele Române au trimis reprezentanți pentru a vedea care este situația. După primele informații, unitatea de procesare a cărnii are contract cu Apă Canal și pentru eliminarea apei uzate, așa cum e normal, deci este de neînțeles de ce preferă să polueze natura și să chinuie vecinii cu mirosuri pestilențiale.

După controlul la fața locului, Garda de Mediu va trebui să ia decizii în ce privește situația de fapt și sancționarea poluatorului.

Comments

comments