Partidele din Argeş şi-au propus să scoată peste 60 de consilieri judeţeni! În realitate nu pot fi decât 34

Conform targetului propus de partidele din Argeş, după alegerile locale din vară, am putea avea două Consilii Judeţene şi, bineînţeles doi preşedinţi.

 

Bătălia pentru şefia Consiliului Judeţean Argeş se anunţă una destul de interesantă, pentru că anul acesta, conform noii legi electorale, viitorii preşedinţi ai Consiliilor Judeţene vor fi aleşi prin vot indirect, din rândul consilierilor judeţeni. Pentru alegerea acestora este nevoie de majoritatea din Consiliul Judeţean, în timp ce pentru revocare este nevoie de două treimi din numărul consilierilor. 

Cum Consiliul Judeţean Argeş are un număr de 34 de consilieri, pentru a putea să-şi impună preşedintele, un partid din Argeş ar trebui să obţină un număr de minimum 18 mandate. În varianta în care niciun partid nu va trece de cifra 18, va fi nevoie de alianţe politice.

Cum vor sta lucrurile cu adevărat, vom şti doar după alegerile locale din data de 5 iunie. Însă, până atunci, i-am întrebat pe liderii principalelor partide din Argeş ce target şi-au propus în vederea numărului de mandate de consilier judeţean pe care îl vor obţine. Totalul depăşeşte cu mult cele 34 de locuri disponibile din CJ Argeş.

În ce priveşte PSD-ul, partid care acum are preşedinţia CJ, vicepreşedintele Dorin Mărăşoiu ne-a declarat că ţinta partidului din care face parte este de 19 – 20 de consilieri judeţeni.

Simona Brătulescu, copreşedinte ALDE Argeş, crede că partidul pe care îl conduce va obţine, la alegerile din vară, un număr de 5 consilieri judeţeni.

Preşedintele UNPR Argeş, senatorul Iulian Cristache, este convins că partidul său va obţine şi el un număr de 4 – 5 consilieri judeţeni.

Gigi Dinescu, preşedintele PNŢCD Argeş, are şi el în vizor să scoată un număr de 3 consilieri judeţeni. “Dacă PNŢCD Argeş va scoate 3 consilieri judeţeni, eu unul mă declar mulţumit. Cu acest număr cred că pot intra în negocieri pentru formarea unei majorităţi şi mai mult ca sigur că partidul pe care îl conduc va avea un post de vicepreşedinte al CJ”, ne-a declarat Gigi Dinescu.

Deşi am ajuns la aproape 33 de consilieri judeţeni, din cei 34 posibili, lista rămâne în continuare deschisă.

Cătălin Bulf, liderul MP Argeş, crede că Mişcarea Populară va obţine un număr suficient de mare de consilieri judeţeni pentru a putea forma o majoritate în CJ. “Niciun partid nu va obţine la alegerile locale un procent de 51%, aşa că vor exista negocieri pentru formarea unei majorităţi care să dea viitorul preşedinte. Noi, cei de la Mişcarea Populară, vom obţine un număr suficient de mare de consilieri judeţeni, astfel încât o să fim partidul care va decide, în mod sigur, cine va fi viitorul preşedinte al CJ Argeş”, declară Cătălin Bulf.

Fostul senator Mircea Andrei, preşedintele Partidului pentru Argeş şi Muscel, este mai mult decât convins că partidul său va obţine, după închiderea urnelor din 5 iunie, un număr de 10 consilieri judeţeni. “La alegerile din 2012, când eram preşedintele Alianţei pentru Argeş şi Muscel, am obţinut un procent de 25%. Acum, acea alianţă am tranformat-o în partid, Partidul pentru Argeş şi Muscel, şi sunt convins că vom obţine 30% în alegerile din 5 iunie, ceea ce înseamnă un număr de 10 consilieri judeţeni. Ne dorim să formăm singuri majoritatea în Consiliul Judeţean, dar în niciun caz nu vom avea sub 10 consilieri. Depinde de muncă noastră şi de cât de mult vom reuşi să convingem cetăţenii că judeţul nostru are nevoie de un partid al său, care să discute şi să negocieze cu Bucureştiul de pe poziţii de egalitate şi nu de subordonare politică, cum este cazul celorlalte partide din Argeş”, ne-a declarat Mircea Andrei.

PNL Argeş nu se lasă nici el mai prejos şi crede că va scoate un număr de peste 12 consilieri judeţeni. Aşadar, dacă tragem linie vom avea, în opinia liderilor politici de la Argeș, peste 60 de consilieri judeţeni, deşi în realitate nu vor fi decât 34.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here