Maria Dinu, la un pas să ajungă GUVERNATOR de Argeş. Ea poate avea un salariu la fel de mare ca al preşedintelui CJ

După ce doi candidaţi au părăsit competiţia, Maria Dinu, fosta mână dreaptă a lui Constantin Nicolescu şi actuala mână dreaptă a lui Dan Manu, preşedintele CJ Argeş, este la un pas să obţină funcţia de administrator public al judeţului Argeş. Consiliul Judeţean a scos la concurs funcţia de administrator al judeţului, trei fiind, iniţial, candidaţii înscrişi. Unul a fost respins pentru că nu a întrunit condiţiile de concurs, iar cel de al doilea, Florin Bolovăneanu, s-a retras din competiţie din proprie iniţiativă. Astfel că, Maria Dinu candidează acum de una singură pentru post!

Funcţia de administrator al judeţului a fost înfiinţată în urmă cu mai mulţi ani, pe vremea lui Constantin Nicolescu, fiind ocupată pentru o foarte scurtă perioadă de timp de către Florian Pena, fost director adjunct la Protecţia Copilului.

Salarizarea administratoruui public este reglementată de OG nr. 10/2008 privind nivelul salariilor de bază şi al altor drepturi ale personalului bugetar, după cum urmează:

Art. 20. – Salariul de baza individual al administratorului public se stabileşte de către primar, preşedintele consiliului judetean sau primarul general al municipiului Bucureşti, în condiţiile legii, în funcţie de tipul unităţii administrativ-teritoriale şi de atribuţiile stabilite în fişa postului, între limite, astfel: limita minimă este nivelul salariului de baza al secretarului unităţii administrativ-teritoriale, iar limita maximă este indemnizatia primarului, a preşedintelui Consiliului judeţean sau a primarului general al municipiului Bucureşti, după caz.

În ce priveşte salariul, preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, câştigă lunar peste 6000 de lei, bani pe care îi poate obţine şi Maria Dinu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here