Joi, fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești. La pupitrul dirijoral, în premieră, argentinianul Ramiro Arista

Joi, fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești. La pupitrul dirijoral, în premieră, argentinianul Ramiro Arista. Filarmonica Piteşti organizează joi, 20 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Simfonia a Centrului Multifuncţional, un nou concert simfonic.

La pupitrul dirijoral se va afla, în premieră, dirijorul argentinian Ramiro Arista.

În program: Arturo Márquez – Danzón No. 2, Macedonio Alcalá – Dios nunca muere, Astor Piazzolla – Tango del ángel și Libertango, Carlos Ortega Salinas – Suite „Acuarela Andina”, Ary Barroso – Brasil, Daniel Alomía Robles – El cóndor pasa, Joseíto Fernández – Guantanamera, Anónimo popular – El Sanjuanero și Victor Vargas – Atlántico (Columbia Columbiana). Aranjamentele muzicale aparțin lui A. Carrasco și S. Sandoval.

Unul dintre cei mai semnificativi dirijori ai generației sale, Ramiro Arista a colaborat cu 70 de orchestre, activitatea sa desfășurându-se în 15 țări și pe trei continente. Caracterizat de presă „pasionat și energic, în stare să dea viață muzicii”, concertele dirijorului australian, datorită repertoriului și nivelului muzical de înaltă calitate, sunt întotdeauna cu casa închisă.  A dirijat orchestre importante, amintind filarmonicile Yaroslav, Lviv, Timișoara, Brașov, Sibiu, Bacău, Botoșani, Orchestra Simfonică Naţională a Republicii Moldova, Orchestra Simfonică din Los Llanos (Venezuela), Orchestra Simfonică Naţională din Bolivia, Orchestra Simfonică Naţională din Guatemala şi Orchestra de Cameră din Bombay (India). De origine italiană, născut la Buenos Aires, Ramiro Arista a îndrăgit muzica încă de mic, atunci când mergea cu mama sa la celebrul Teatru Colón. Pasiunea pentru muzică îl aduce la București, unde, ca urmare a acordării unei burse de guvernul român, studiază la Universitatea Națională de Muzică București cu dirijorul Dumitru Goia. Cariera sa internaţională a fost îmbogăţită de un stagiu motivant la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg. Ramiro Arista este singurul muzician care combină tradițiile europene, folclorul balcanic și ritmurile latino într-un spectacol de neuitat. Sensibil și preocupat de problemele economice, cultural și educative, se adresează publicului din orice colț al lumii, dirijând orchestre profesioniste și orchestre de copii.

Intrarea în sala de spectacole se va face pe baza certificatului verde. Participarea publicului este de 30% din capacitatea sălii de concert. Spectatorii vor purta masca de protecție.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției, prețul unuia fiind 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here