În doar două zile, pompierii argeșeni au desfășurat 129 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
24.01.2024, ora 12.59. Pompierii au acționat cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, alături de un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgență (SVSU) Bârla, în cazul unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Bârla. În urma evaluării pagubelor, s-a constatat că incendiul a afectat atât interiorul cât și acoperișul anexei, cu suprafața de aproximativ 120 mp, precum și în jur de 5.000 kg de plante furajere depozitate în podul construcției. Prin intervenția promptă a pompierilor, flăcările au fost oprite din propagarea la două locuințe din imediata apropiere. Echipajul medical prezent la fața locului nu a identificat victime.
24.01.2024, ora 13.25. Pompierii argeşeni au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Micești. În urma evenimentului, au ars aproximativ 1.000 kg de bălți de fân și a fost afectat peretele de lemn al unei anexe din apropierea baloților, pe o suprafață de aproximativ 3 mp. Nu au fost identificate victime.
24.01.2024, ora 15.23. Trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, au intervenit în localitatea Lunca Corbului pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o construcție dezafectată. Flăcările au afectat întreaga construcție cu suprafața de aproximativ 50 mp. Nu au fost victime ale incidentului.
În data de 23.01.2024, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a trei incendii izbucnite în gospodării din localitățile Davidești, Budeasa și Micești. Forțele de intervenție au constatat că incendiile se manifestau la coșurile de fum al unor locuințe, iar prin intervenția promptă s-a reușit lichidarea rapidă și protejarea imobilelor. În urma evenimentului nu au fost identificate victime.
În intervalul menționat, 23 şi 24 ianuarie, pompierii au fost solicitați să intervină şi la nouă evenimente rutiere în care au fost implicate douăsprezece vehicule. În urma accidentelor au fost identificate șase victime, iar după evaluare, patru dintre acestea au fost transportate la spital.
De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 77 situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nadorite pompierii vă recomandă să țineți cont de următoarele:
- verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
- coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
- coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).