Funizorul de lapte şi membrii familiei fetiţei bolnave de SHU erau purtători de E-coli cu verotoxină

Din probele recoltate de DSP Argeș s-a găsit bacteria E-coli la membrii familiei fetiței cu sindromul hemolitico uremic și la persoana care furniza laptele acestora.

Institutul Cantacuzino a transmis rezultatele analizelor coprobacteriologice prelevate de DSP Argeş în cazul fetiţei de un an şi 8 luni cu sindrom hemolitic uremic (SHU). Din din cele patru probe prelevate de la membrii familiei copilului şi de la familia care le furniza laptele, trei au rezultat pozitive la E.Coli verotoxină.

DSVSA Argeş a recoltat probe de iaurt natural ecologic din frigiderul familiei din Piteşti, probe de lapte fiert din frigider, lapte crud achiziţionat de la o familie din Topoloveni de tatăl micuţei, de unde se aprovizionau şi înainte ca fetiţa să se îmbolnăvească, precum şi probe de apă de la robinet din Piteşti şi gospodăria din Topoloveni, apă de la un izvor public din Piteşti, de unde familia se aproviziona pentru spălarea zarzavaturilor care erau flosite în alimentaţie. Toate aceste probe recoltate au fost trimise la Bucureşti la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV), iar rezultatele au ieşit negative.

DSP Argeș și DSVSA Argeș au anunţat că vor extinde ancheta epidemiologică.

Fetiţa de un an şi 8 luni a fost transferată vineri, 13 mai, la Bucureşti, după ce a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde nu a stat mai mult de o oră. „Debutul a fost undeva pe data de 11 mai şi prezentarea la Pediatrie pe 13, când a şi fost transferată la Bucureşti. Prezenta scaune diareice. S-a înmulţit numărul scaunelor şi la prezentarea la Spitalul de Pediatrie copilul avea şi deshidratare”, declara directorul adjunct al DSP Argeş, Adrian Stoica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here