TRĂDARE La începutul anului viitor, pe Colegiul Piteşti se vor organiza alegeri parţiale pentru funcţia de senator, în urma demisiei din Senat a doctorului Mircea Cinteză. Printre candidaţii de acum 3 ani s-a numărat şi actorul Florin Călinescu, cel care susţine că nu a ajuns senator de Piteşti din cauza unor jocuri de culise.
„Liberalii aliaţii comuniştilor! Este exact ce-i trebuie judeţului Argeş”
După ce doctorul Mircea Cinteză, senator PDL pe Colegiul Piteşti, şi-a dat demisia din Senat în urma realegerii sale în funcţia de director adjunct al Colegiului Medicilor, la începutul anului viitor vom avea alegeri parţiale. Vor fi chemaţi la vot nu doar piteştenii, ci şi cetăţenii din Moşoaia, Albota, Bascov, Băbana, Bradu şi Oarja, cele şase comune care compun Colegiul Piteşti. În urmă cu trei ani, principalii candidaţi pentru funcţia de senator de Piteşti au fost: Octavian Ştireanu – PSD, Mircea Cinteză – PDL şi Florin Călinescu – PNL. Deşi pe locul I s-a clasat reprezentantul PSD, Octavian Ştireanu, postul de senator i-a revenit lui Mircea Cinteză de la PDL, conform redistribuirii locurilor de parlamentari în Argeş. Chiar dacă s-a clasat pe locul trei cu aproape 14.000 de voturi, perdant s-a numit şi Florin Călinescu, cel care, deşi a obţinut cel mai mare număr de voturi din PNL Argeş, nu a prins postul de senator. Conform algoritmului, postul de senator care i-ar fi revenit PNL-ului în Argeş i-a fost dat lui Mircea Diaconu, care a obţinut doar 10.000 de voturi, cu 4.000 mai puţine decât colegul său de partid, Florin Călinescu. Acum, cu ocazia alegerilor parţiale, se pare că un alt liberal îşi va încerca norocul la funcţia de senator de Piteşti, preşedintele PNL, Iani Popa, dar susţinut de USL. Despre această posibilă candidatură, dar şi despre alianţă am stat de vorbă cu Florin Călinescu.
Maestre, aveţi din nou posibilitatea să candidaţi la funcţia de senator? Mai sunteţi interesat?
Nu ştiu, deocamdată. În momentul ăsta, chiar nu am nicio idee. De altfel, nici nu realizasem că se vor mai organiza alegeri parţiale la Piteşti. Am aflat în treacăt de demisia domnului Cinteză, dar nu credeam că se vor mai organiza alegeri pentru că, totuşi, mai este doar un an până la alegerile generale sau chiar mai puţin. În plus, după cum ştiţi, eu nu mai sunt la PNL şi nici nu mai sunt membru al vreunui alt partid.
„USL egal trei la leu! Aceasta este valoarea acestei alianţe”
Se zvoneşte că USL Argeş va merge pe mâna preşedintelui PNL, Iani Popa, fostul dumneavoastră coleg de partid. Bine, acum Iani Popa, faţă de dumneavoastră, nu va lupta singur, ci îi va avea în spate pe preşedintele PSD Argeş, Constantin Nicolescu, şi pe liderul PC Argeş, Cornel Lazăr. Ce părere aveţi de această candidatură şi alianţă?
USL egal trei la leu! Aceasta este valoarea acestei alianţe. Liberalii aliaţii comuniştilor! Să fim serioşi. Este exact ce-i trebuie judeţului Argeş. Un senator liberal, susţinut de nişte comunişti. Nu-i înţeleg pe aceşti oameni, care, de dragul de a ajunge într-o funcţie, nu calcă doar pe cadavrele înaintaşilor lor, ci şi pe istoria liberalismului românesc, istorie care s-a născut în Argeş. Dar nu vreau să mai comentez!
În 2008, atunci când aţi candidat la Piteşti, aţi obţinut aproape 14.000 de voturi şi, totuşi, senator din partea PNL Argeş a ajuns Mircea Diaconu, cu 10.000.
Atunci, în 2008, Călin Popescu Tăriceanu m-a vândut lui Constantin Nicolescu şi l-a pus pe Mircea Diaconu. Eu aveam circa 14.000 de voturi, iar Diaconu – 10.500! Mie îmi trebuiau mai puţine voturi să iau Colegiul Piteşti decât i-a dat Tăriceanu lui Diaconu ca să-l scoată senator. Asta e! O măgărie între Nicolescu şi Tăriceanu, căreia i-a căzut pradă şi fostul deputat Adrian Miuţescu, dar şi alţii. Vedeţi dumneavoastră, din acest motiv, mulţi liberali argeşeni nu văd cu ochi buni această alianţă, USL, mai ales această candidatură despre care mi-aţi spus.
Cine credeţi că va câştiga, până la urmă, la Piteşti: USL sau PDL?
Sper să câştige cel pe care şi-l doreşte electoratul, nu aşa cum s-a întâmplat în cazul meu, dar şi al altor candidaţi de atunci.