Zi de mare sărbătoare pentru FC Argeș! Echipa piteșteană împlinește 67 de ani de la înființare! Formaţia argeşeană lua fiinţă pe 6 august 1953, sub denumirea de Dinamo Piteşti, fiind iniţial înscrisă iniţial în campionatul orăşenesc. După ce a evoluat în campionatul regional, apoi în diviziile C şi B, echipa reuşea să ajungă în prima divizie în anul 1961.

Dinamo Piteşti a retrogradat după doar un sezon, dar a revenit în 1963 în Divizia A, unde a evoluat apoi neîntrerupt timp de 29 de ediţii. În anul 1968, echipa piteşteană devine FC Argeş, denumire care a consacrat-o. FC Argeş a retrogradat în 1992, dar a revenit după doi ani în prima divizie, unde a evoluat alte 13 sezoane consecutive.

Echipa din Trivale a fost campioană a României în ediţiile 1971-1972 şi 1978-1979, finalistă a Cupei României în 1965 şi finalistă a Cupei Balcanice în anii 1985 şi 1988. FC Argeş avut două participări în Cupa Campionilor Europeni şi opt în Cupa UEFA.

Pe lângă Nicolae Dobrin, la FC Argeş au evoluat, de-a lungul timpului, mai mulţi fotbalişti reprezentativi, printre care Adrian Mutu, Jean Barbu, Ilie Bărbulescu, Jean Vlădoiu, Bogdan Mara, Constantin Gâlcă, Andrei Speriatu, Paul Codrea, Dănuţ Coman sau Nicolae Dică.

Cele mai bune rezultate ca antrenor al echipei piteştene le-a obţinut Florin Halagian, sub conducerea căruia au fost cucerite şi cele două titluri de campioană. Printre tehnicienii cunoscuţi care au condus FC Argeş se mai numără Leonte Ianovschi, Constantin Teaşcă, Tănase Dima, Constantin Oţet şi Marian Bondrea

La mulți ani, vulturilor alb violeți!

Comments

comments