EUROSTAT: În 2050, în UE vor trăi peste 500.000 de persoane mai vârstnice de 100 de ani

215 views

EUROSTAT: În 2050, în UE vor trăi peste 500.000 de persoane mai vârstnice de 100 de ani. Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, Eurostat a anunţat apariţia viitoarei sale publicații „Îmbătrânirea Europei – care privește viața persoanelor în vârstă”. Aceasta, disponibilă atât în format hârtie, cât și în format digital, va fi lansată pe 18 octombrie.

Știați că numărul de persoane care trăiesc în UE cu vârsta de peste 100 de ani este prevăzut să crească de la aproape 106.000 în 2018 la peste 500.000 până în 2050? Acest lucru și alte informaţii pot fi găsite în publicație, care oferă o imagine detaliată a vieții zilnice a persoanelor în vârstă din UE, cu date pentru statele membre ale UE și țările AELS.

Fiecare capitol conține informații statistice sub formă de tabele, grafică și hărți și oferă o analiză descriptivă a datelor care evidențiază principalele constatări. Indicatorii statistici sunt prezentați pentru următoarele șase subiecte: schimbări în populație; locuințe și condiții de trai; sănătate și dizabilitate; munca și trecerea la pensionare; pensii, venituri și cheltuieli; viața socială și opiniile.

Versiunea digitală va include vizualizări interactive cu scopul de a vă oferi o perspectivă simplă și atractivă asupra situației actuale a persoanelor în vârstă din UE.

Urmăriți acest scurt videoclip pentru a afla mai multe despre această nouă publicație.

Sursa: EUROSTAT.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI