După scandalul doctoriţelor şpăgare de la Pensii, cererile noi de pensionare pe caz de boală sunt trimise la Bucureşti pentru avizare

Scandalul doctoriţelor de la Serviciul de Expertiză a Capacităţii de Muncă a Casei de Pensii Argeş, acuzate de luare de mită, a determinat conduecrea instituţiei să îşi ia măsuri de precauţie şi să schimbe modalitatea de lucru.

Astfel, începând din 15 iunie anul acesta, toate cererile noi de pensionare pe motiv de boală sunt trimise la Bucureşti, la Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, care dă vedictul final: favorabil sau nefavorabil.

„€Începând cu data de 15 iunie 2015, documentaţia medicală depusă la cabinetele de expertiză medicală, de persoanele care solicita evaluarea capacităţii de muncă în vederea încadrării în grad de invaliditate (cazuri noi), va fi transmisă Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Bucureşti pentru obţinerea avizului de încadrare în grad de invaliditate, care poate fi favorabil sau nefavorabil.
Ulterior acordării avizului de către Institutului Naţional, la nivelul cabinetelor de expertiză medicală teritoriale se vor emite deciziile de încadrare în grad de invaliditate sau de respingere.

Pentru evitarea întârzierilor în soluţionarea cazurilor aflate în incapacitate temporară de muncă, fără a depăşi durata maximă de concediu medical prevăzută de lege, documentaţia medicală se va trimite la Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Bucureşti cu cel puţin 45 de zile înainte de expirarea acestei perioade.
Excepţie de la această procedură fac cazurile grave, nedeplasabile sau greu deplasabile, care vor fi expertizate şi încadrate în grad de invaliditate la cabinetele de expertiză medicală din judeţ.
Subliniem că această procedură este temporară şi presupune numai un nou circuit al documentaţiei medicale, nu şi al al  persoanelor care solicită încadrarea în grad de invaliditate”, spune Aida Enache, director al Casei de Pensii Argeş.

Numărul cererilor de pensionare pe caz de boală nu s-a micşorat!

În prezent, comisia de la Casa de Pensii Argeş funcţionează cu doar doi medici, dintre care unul din Câmpulung, care face naveta pentru a-şi ajuta colega de la Piteşti, sufocată de dosare venite din tot judeţul. Celelalte două doctoriţe, Camelia Săndulescu şi Iulia Maria Mihai sunt în continuare în arest la domiciliu şi judecate pentru că ar fi luat mită pentru a semna acte de pensionare  fictive.

În ciuda scandalului creat de acuzaţiile ce le-au fost aduse, cum că ar aproba pensionări fără acoperire legală, numărul cererilor de pensionare pe caz de boală nu a scăzut în ultimul an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. O mică diferenţă, dar nesemnificativă, între 2014 şi 2015 se vede doar la solicitările de revizuire anuală, potrivit comparaţiei realizate de conducerea Casei de Pensii Argeş.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here