Două defibrilatoare automate vor fi montate în Piteşti, în locuri publice. Argeşenii, pregătiţi să acorde primul ajutor 

  • Fundația Leul Albastru a susținut, cu sprijinul Fundației Orange, 11 cursuri de pregătire pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență și 3 ateliere privind pregătirea pentru calamități, prevenirea și intervenția în incidente provocate de dezastre naturale
  • 200 de persoane au fost certificate în acordarea primului ajutor și alte peste 200 au învățat despre dezastrele naturale
  • 2 defibrilatoare automate externe vor fi montate în județul Argeș

11 cursuri. 200 de participanți. 200 de evaluări. 200 de kituri ale salvatorului. Peste 150 de certificate de absolvire. 10 voluntari ai Fundației Leul Albastru și angajați ai Orange România. 1 singur proiect.

„Fii EROU în comunitatea ta!” i-a adus pe toți deopotrivă, elevi, cadre didactice, asistenți personali, părinți, din mediul urban sau rural, la cursurile de prim ajutor organizate cu sprijinul Fundației Orange prin programul „Susține un ONG”.

Membrii comunității argeșene și-au arătat curiozitatea și dorința de a învăța să acorde primul ajutor în cazuri de urgență și să fie pregătiți pentru incidente cauzate de calamități naturale.

Cursurile au fost organizate în liceele din județul Argeș, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” și în școli sau primării din zonele rurale ale județului Argeș. Cu motivații diverse, dar același interes, participanții au învățat cum să acorde primul ajutor de bază în caz de stop cardio-respirator, obstrucție a căilor aeriene cu bol alimentar sau pierdere a conștienței. Caracterul interactiv și practic al cursului i-a captivat pe cursanți, astfel încât ei au dobândit atât cunoștințele teoretice, cât și deprinderea de a acorda primul ajutor atât pentru copii și adulți, cât și în situații speciale.

Cursurile de acordare a primului ajutor, care au urmărit respectarea protocoalelor internaționale în domeniu, au fost susținute de traineri acreditați și au avut ca scop predarea cunoștințelor esențiale pentru a interveni în situații de urgență medicală, dar și punerea în practică a manevrelor folosind echipamente medicale (manechine, vestă Heimlich, defibrilator semi-automat extern pentru training, aplicații digitale pentru resuscitare cardio-pulmonară).

Trainerii acreditați i-au susținut pe cursanți la fiecare pas, astfel încât toți să își consolideze cunoștințele, să execute corect manevrele și să le poată aplica cu încredere și succes în situațiile reale de viață.. La finalul cursurilor participanții au susținut o evaluare scrisă prin care s-a verificat nivelul cunoștințelor necesare pentru a acorda primul ajutor corect, iar fiecare cursant a primit un kit al salvatorului, pe care îl poate folosi pentru a interveni în situațiile de urgență medicală și a salva vieți.

Peste 200 de elevi și cadre didactice au participat la atelierele organizate atât în format fizic, în licee, cât și online prin  care au învățat cum să prevină accidente în situații de dezastre naturale, cum să se pregătească pentru aceste evenimente (ce conține un rucsac de urgență) și recomandări pentru gestionarea calmă în situații de calamități.

În perioada următoare vor fi instalate două defibrilatoare automate externe în două spații din Pitești vizitate de un public numeros: Sala Polivalentă Pitești Arena și Teatrul „Alexandru Davila”, personalul interesat din cele două instituții fiind deja instruit și certificat pentru utilizarea defibrilatoarelor.

Fiecare membru instruit al comunității argeșene poate deveni EROUL unei persoane aflate în pericol.

Fundația Leul Albastru

Înființată în anul 2011, Fundația Leul Albastru are ca scop sprijinirea grupurilor vulnerabile prin oferirea gratuită de servicii sociale, educaționale și îndrumare medicală în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora și susține optimizarea, promovarea și stimularea învățării pe tot parcursul vieții, realizând activități de interes general și comunitar cu scopul continuării studiilor, a prevenirii abandonului școlar și a reducerii părăsirii timpurii a școlii.

Fundația Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundaţia Orange a investit peste 6 milioane de euro în cadrul programelor sale ce susțin dezvoltarea comunităților vulnerabile și integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea și implementarea tehnologiei și a metodelor digitale în proiecte de educație, cultură și incluziune socială. Pentru detalii, vizitaţi www.fundatiaorange.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.