Daruri de la Arhiepiscopie pentru bătrânii singuri și nou-născuții de la Spitalul Județean din Argeș

Daruri pentru zonele izolate și pentru mamele și pruncii nou născuți de la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, a desfășurat o acțiune filantropică în câteva cătune izolate din comuna Uda, din cadrul Protoieriei Pitești.

Așezământul Sfinții Împărați din Pitești a împărțit daruri materiale, care au constat în: alimente, dulciuri, hăinuțe, jucării, produse igienico-sanitare, bătrânilor singuri și familiilor nevoiașe din comuna Uda, cătunele: Romana, Braniste, Ciorâca, Valea Negrului.

”Viața este deosebit de grea pentru semenii noștri din aceste zone, unii împovărați de singurătate și de boală, iar majoritatea locuințelor din zonă nu sunt racordate la utilități, sunt oameni care nu au nici măcar electricitate. Din cauza condițiilor vitrege, satele au rămas fără tineri, iar media de vârstă este de peste 70 de ani. Puținii copii care locuiesc aici străbat peste 4-5 km pe jos, prin pădure, până la școală. Mulți dintre locuitorii rămași sunt singuri, nu mai au rude în viață. De asemenea, și la „Secția de nou-născuți” a Spitalului Județean Pitești au fost lăsate daruri (hăinuțe noi, pampers, fructe, apă, produse igienico-sanitare și de îngrijire) pentru mame și pruncuți”, transmite Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. (sursa foto: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here