Controale în magazine, autobuze și maxi-taxi în Argeș! Amenzi pentru nepurtarea măștii

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19. Au fost desfășurate 29 de acţiuni punctuale, dintre care 25 au fost organizate independent de către poliţişti, trei organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri. În cadrul activităților au fost verificate 2.648 de persoane, precum şi 113 mijloace de transport în comun. De asemenea, au fost verificate, în total, 106 societăţi comerciale.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, 106 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.000 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măştii de protecție.

Pe 16 ianuarie, polițiștii din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești, împreună cu polițiștii Biroului Rutier Pitești și cei ai secțiilor de poliție rurală arondate, care au acționat în sistem integrat împreună cu jandarmi argeșeni și polițiști locali, au verificat, doar în cadrul acțiunilor punctuale, aproape 250 de persoane, 69 de societăți comerciale, precum și aproape 60 de mijloace de transport în comun.
Cu ocazia acțiunilor, au fost realizate instruiri cu operatorii economici, de pe raza municipiului Pitești, unde echipele au efectuat verificări.

Amenzi la Târgul Săptămânal 
De asemenea, în cursul dimineții, polițiștii Secției de Poliție Rurală Albota, împreună cu jandarmi argeșeni și cu polițiști locali din cadrul Poliției Locale Bradu, au verificat respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu coronavirus la Târgul Săptămânal. În urma abaterilor constatate, polițiștii piteșteni au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.500 de lei, conform Legii 55/2020, dintre care 5 sancțiuni cu avertisment, în zona Târgului Săptămânal.

Pe 16 ianuarie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești au desfășurat două acțiuni, în urma cărora au fost instruiți 5 operatori economici, au fost verificate 19 mijloace de transport și au fost legitimate aproape 50 de persoane. În urma abaterilor, polițiștii au aplicat și 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here