INTERVIU În premieră pentru PDL Argeş, o femeie şi-a făcut loc printre candidaţii înscrişi în lupta electorală pentru un loc în Parlament. Notăriţa Ana Stan, „O piteşteancă cu inimă mare” vrea să schimbe multe în imaginea politicianului argeşean, în modul de a face politică, în felul cum sunt tratate problemele comunităţii. Ana Stan candidează pentru un post de deputat pe Colegiul 9 Piteşti Centru, Albota şi Moşoaia.

Cum şi de ce v-aţi decis să intraţi în această lume, a politicii la nivel mare, una dură şi cu o imagine nu tocmai bună?
Pentru că eu sunt de părere că avem nevoie de mai multe femei în politică, în administraţie, acolo unde se pot rezolva problemele serioase şi importante. Inclusiv în Parlament! Femeile trebuie să demonstreze că sunt cu adevărat o forţă, iar asta se poate face numai prin implicare, la toate nivelurile. Pentru că femeile pot aduce o altă viziune de a rezolva diferite situaţii şi probleme, fiindcă vin cu o altă viziune, mai sensibilă, mai realistă. Numai sufletul unei femei poate înţelege cu adevărat anumite chestiuni. Ele ştiu mai bine cum trebuie abordată situaţia, mai ales când e vorba despre teme legate de mamă, de copil, de sănătate, de educaţie, adică exact capitolele la care noi avem acum mult de lucru pentru a le aduce la normalitate.

Ce speranţe aveţi de la electoratul feminin piteştean? Credeţi că vă v-a înţelege?
Eu sper că da! Şi că vor veni la vot, pentru ca împreună să putem schimba cu adevărat ceva! Pentru că tot ceea ce le propun este să rezolvăm probleme de viaţă reală, cu care ştiu bine că se confruntă, ca şi mine: şi eu sunt soţie, mamă, femeie care munceşte, şi la slujbă, şi acasă…

De ce „O piteşteancă cu inimă mare”?
Inima este „inima” Alianţei România Dreaptă, dar în aceeaşi măsură şi inima mea, pe care o deschid către locuitorii oraşului şi piteşteancă pentru că, într-adevăr, eu sunt piteşteancă get-beget, dar şi pentru a sublinia faptul că sunt candidat, dar, în mod special, femeie.

Cum  comentaţi girul pe care primarul Pendiuc îl dă contracandidatului dumneavoastră de pe Colegiul Piteşti -Centru?
Sincer, nu vreau sa comentez! Dar sper ca acest lucru să nu se întoarcă împotriva sa. Mă refer la girul ce l-a acordat actualului deputat de pe colegiu, domnul Duvăz, care a decepţionat alegătorii prin neimplicarea sa în problemele comunităţii şi o prezenţă inexistentă în rândul oamenilor.

Cum se va desfăşura campania dumneavoastră?
Aşa cum am promis, campania mea va fi una curată, în litera şi spiritul legii. Ca atare, voi respecta întrutotul prevederile legale şi nu voi face nici măcar cea mai mică mişcare înainte de 9 noiembrie, data startului oficial în campania electorală.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI