Salata de boeuf este nelipsită de pe masa de sărbători, fiind foarte apreciată de români. Nutriţionistul Mihaela Bilic explică însă, pe pagina sa de Facebook, adevărul despre acest preparat.

“Nu contează dacă e cu vită sau pui, contează câtă maioneză are! Despre salata de boeuf e vorba, dacă nu aţi ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definiţie (salată!) poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneză din belşug. Maioneza înseamnă ulei şi fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteţi socoti 80 cal pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine. Salata de boeuf (fie ea şi cu pui sau curcan în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele şi carnea fierte, murăturile şi mazărea. Din punct de vedere nutriţional este un aliment complet, care conţine toate categoriile de nutrienţi: glucide, proteine şi lipide. Singura menţiune este să fiţi zgârciţi cu maioneză, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere. În felul acesta porţia corectă de salată de boeuf înseamnă 2-3 linguri şi doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sărbătoare”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Comments

comments