Veşti bune pentru piteşteni. Cele mai importante investiţii, aprobate de Guvern

843 views

Veşti bune pentru piteşteni: cel mai importante investiţii prevăzute de edilii piteşteni, printre care construcţia unei săli polivalente, refacerea Stadionului Nicolae Dobrin şi construcţia unui nou pod peste Argeş, au fost aprobate de principiu de autorităţile centrale şi vor fi finanţate prin Compania Naţională de Investiţii.

După întânirea cu miniştrii Dezvoltării şi Fondurilor Europene, primarul Cornel Ionică a făcut public anunţurile referitoare la modul cem se vor pune în aplicare aceste proiecte.

„€Ieri au fost în Pitești mai mulți reprezentanți ai Guvernului României, în frunte cu vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării și Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene. Cu acest prilej am avut mai multe discuții aplicate, iar veștile pe care le-am primit în privința unor proiecte vitale pentru Pitești sunt îmbucurătoare. Astfel, vicepremierul Paul Stănescu a anunțat că proiectele privind construcția centurii ocolitoare de Vest a Piteștiului, a unui nou pod peste râul Argeș, a unei săli polivalente cu 4.700 de locuri și modernizarea stadionului „Nicolae Dobrin” reprezintă o prioritate și au intrat în circuitul necesar pentru proiectare si pentru finanțare prin Compania Națională de Investiții.
Sunt proiecte de mare anvergură și cu o valoare pe măsură, de peste 200 de milioane de euro.
De asemenea, am stabilit pentru perioada următoare mai multe întâlniri la Guvern și la ministerele de resort pentru a obține sprijin și pentru alte investiții importante pentru municipiul Pitești ale căror proiecte le-am depus deja la autoritățile centrale. Ca de obicei, vă vom ține la curent cu privire la demersuri și evoluția proiectelor” a anunţat primarul Ionică.

Comments

comments