Andrei Hațegan, un sibian cu o gravă deficiență de vedere, va traversa pe bicicletă Transfăgărășanul, în perioada 10 – 12 iulie, în tandem cu prietenul său, Andrei Niculescu, până în localitatea Bonțida din județul Cluj, la festivalul Electric Castle. Scopul acţiunii este de a atrage atenția asupra integrării persoanelor cu dizabilități în România.

Cei doi bicicliști au plecat pe 10 iulie, din Curtea de Argeș. Echipa lor, numită “Doi la pedale”, va parcurge distanța dintre Curtea de Argeș și Bonțida, via Transfăgărășan, aproximativ 400 de kilometri, cu o diferență de nivel de 5.000 de metri. Cei doi pornesc la drum în calitate de eco ambasadori Electric Castle, festival muzical care va avea loc la Bonțida, în perioada 12-16 iulie.

Andrei Hațegan suferă de retinopatie pigmentară, o boala foarte gravă, genetică și ereditară, care duce la pierderea treptată a vederii.

Cine dorește să susțină această cauză poate face donații în contul: RO53BTRL03301205S48175XX. Detalii se pot obține de la adresele: https://doilapedale.wixsite.com/doilapedale și https://www.facebook.com/doilapedale/.

Comments

comments