Ingrediente
· 1,6 kg. Ficat de gâscă
· 1 lingură sare de mare
· 1/2 lingurita piper negru macinat
· 1/4 lingurita nucsoara (proaspat razuita)
· 1 lingură cognac
· merișoare
· vin roșu
· lapte
· dulceață de ceapă
· pâine prăjită
Mod de preparare
Se dizolvă sarea de mare în lapte, apoi se adaugă ficatul, se acoperă cu lapte și se lasă 1-2 ore la frigider. După 2 ore se scoate ficatul din lapte și se lasă 15 minute la temperatura camerei.
Se curăță ficatul bine de pieliță, se taie bucăți, se presară cu condimente, sare, congnac și vin și se pune la cuptor, la 100 grade, timp de 40 de minute. Apoi se pasează cu furculița și se dă la rece.
Mod de servire
Se montează pe suport de pâine prăjită, cu dulceață de ceapă.
Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară “50 de saptamani in bucatariile lumii”・ program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în perioada februarie –・decembrie 2015. În iunie promovăm bucătăria franțuzească iar restaurantul partener al proiectului în această lună este Vaporu.
Reţeta franțuzească ”Pâté de foie gras” a fost oferită şi preparată de Restaurantul Vaporu` şi poate fi degustată zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati nr. 2, București (vis-a-vis de Parcul Carol).