La Universitatea din Piteşti a debutat Congresul Internațional de Ingineria Transportului și Automobilului – CAR 2017. Galerie foto

Miercuri, 8 octombrie, a debutat la Universitatea din Piteşti CAR 2017 (www.car2017.ro), eveniment care reprezintă evenimentul științific tradițional al scolii de inginerie a autovehiculelor si a transporturilor din cadrul Universitatii din Pitesti.

Este, de fapt, congresul Societatii Inginerilor de Automobile din Romania (www.siar.ro) care se desfasoara anual si itinerant in 6 universitati nationale cu specific in domeniul Autovehicule si Transporturi.

Anul acesta, CAR este la cea de-a 11-a ediție, prima fiind organizată în anul 1978.

Programul congresului este disponibil la http://www.car2017.ro/public/conferences/1/schedConfs/1/program-en_US.pdf.

Evenimentul este unul de amploare, la el fiind prezente nume mari din industria de profil, din tara si din afara tarii: Grupul Renault Romania, AVL Austria, FEV Germania, HORIBA Germania, ACAROM (Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania).

Dintre participantii romani, şi-au trimis reprezentanti următoarele universitati: Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea din Craiova, Universitatea Politehnica din Timisoara, Universitatea din Oradea, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea Dunarea de Jos din Galati, Universitatea Ovidius de Constanta.

Din afara tarii, au saosit participanti din Franta, Italia, Austria, Suedia, Israel, Bulgaria, Germania, Moldova, Serbia (~50).

În plus, 2 concursuri studentesti se vor derula in paralel cu lucrarile congresului: cea de-a 4-a editie a Concursului National de Dinamica Autovehiculelor si prima editie a Concursului National de Proiectare Asistata de Calculator. Asadar, aproape 50 de studenti din universitatile mentionate mai sus vor fi de asemenea prezenti.

Pe durata congresului se vor desfasura si intalnirile Aliantei Academice pentru Ingineria Autovehiculelor si a Transporturilor (ALIAT) si a Consortiului National de Inginerie Economica.

De asemenea, în corpul central al Rectoratului UPIT şi în faţa acestuia a fost organizată o expoziţie auto în care sunt prezentate componente auto şi autovehicule din oferta firmelor participante la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.