„Jazz is Classic” la Filarmonica Piteşti

700 views

Filarmonica Piteşti organizează joi, 7 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert de jazz simfonic. Atât dirijorul Răzvan Metea, cât şi solistul concertului, violonistul Cornel Bucşa, sunt la prima colaborare cu orchestra instituţiei.

În program: John Klenner/Jimmy Carroll – Just Friends, Brooks Bowman/Joe Lipman – East of the Sun, Matt Dennis /Tom Adair / Jimmy Carroll – Everything Happens to Me, Cole Porter/Johhny Carisi – I’ve Got You Under My Skin, David Raksin/Joe Lipman – Laura, George Gershwin/Jimmy Carroll – Summertime, Cole Porter/Jimmy Carroll – What Is This Thing Called Love, George Gershwin/Nelson Riddle – Embreaceable You, Michel Legrand – You Must Believe In Spring, Django Reinhardt – Minor Swing şi Nuages. Alături de violonistul Cornel Bucşa vor fi pianistul Sorin Zlat, contrabasistul Răzvan Cojanu, toboşarul Laurenţiu Ştefan şi chitaristul Alex Man.

Provenit dintr-o familie cu tradiţie muzicală, Cornel Bucşa s-a remarcat în diferite ansambluri de muzică clasică. În urma participării la concursurile naţionale a câştigat numeroase premii, printre care premiul I la Concursul Naţional J. S. Bach în 2005 şi 2006. Încă din perioada liceului a fost atras de jazz. Este membru fondator al formaţiei de jazz Hot Club de Cluj, împreună cu care a câştigat cele mai importante festivaluri de jazz din România: „Jazz in The Park” de la Cluj-Napoca şi Festivalul Internaţional de Jazz din Sibiu. După absolvirea Facultăţii de Interpretare Muzicală a Academiei „Gheorghe Dima” din Cluj, a urmat cursurile de master în jazz la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, la clasa profesorului univ. dr. Mircea Tiberian. Participă în concerte alături de Cătălin Milea, Sorin Zlat, Marius Vernescu, Alex Man, talentaţi interpreţi de jazz din Bucureşti.

Absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, secţiile Pedagogie muzicală şi Compoziţie, Răzvan Metea a parcurs toate etapele studiilor universitare, după master finalizând şi cursurile pentru doctorat. Este fondatorul şi coordonatorul Bigg Dimm a’ Land, trupă de jazz formată din studenţi şi absolvenţi, alături de care a întreprins importante turnee în ţară. A concertat în Polonia, Germania, Elveţia, Italia, Scoţia, Ungaria, Cuba. Membru al juriilor concursurilor de jazz din ţară, în prezent este profesor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. A realizat orchestraţii şi aranjamente pentru festivalul Cluj Symphony Expericence, unde a susţinut concerte cu Ad Libitum, Laura Bretan, Carkeys și Dj K-lu, Dan Teodorescu (Taxi), Adrian Despot (Vița-de-vie), Dan Bittman (Holograf) și trupa Hara.

Comments

comments