Grupul Renault, cifră de afaceri de 13,2 miliarde de euro pe primul trimestru 2018, la nivel mondial

・ Înmatriculările Grupului cresc cu 4,8% (pentru aceleași piețe, incluzând Jinbei și Huasong), ajungând la 935 041 vehicule, pe o piață care progresează cu 2,7%.
・ Cifra de afaceri se ridică la 13 155 milioane de euro pe primul trimestru (+0,2%). Pentru curs de schimb și perimetru constante2, evoluția ar fi fost de 5,4 %.
・ Grupul își confirmă obiectivele anuale.

Înmatriculările la nivel mondial (autoturisme + vehicule utilitare) ale Groupe Renault (din 1 ianuarie 2018, inclusiv Jinbei și Huasong) au înregistrat o creștere de 4,8% pe primul trimestru, pe o piață care progresează cu 2,7%.

Cota de piață este de 4,0% (+0,1 puncte față de 2017). Mărcile Renault și Dacia stabilesc fiecare un nou record de vânzări pentru primul trimestru.

În Europa, înmatriculările Grupului cresc cu 2,8% pe o piață care progresează cu 0,6%, datorită succesului noilor modele Duster și Koleos.

În afara Europei, Grupul înregistrează vânzări în creștere cu 22,1% în Eurasia și 21,3% în America Centrală și de Sud și își încetinesc ritmul în regiunile Africa-Orientul Mijlociu-India (-5,3%) și Asia-Pacific (-18,6%).

În primul trimestru 2018, cifra de afaceri a Grupului se ridică la 13 155 milioane de euro (+0,2 %). Pentru curs de schimb și perimetru constante2, cifra de afaceri a Grupului progresează cu 5,4 %.

Începând cu 1 ianuarie 2018, Grupul a modificat alocarea de bonificații, între diferitele sectoare operaționale, pentru cursul de schimb, fără însă ca această măsură să aibă vreun impact asupra cifrei de afaceri consolidate. Cu o metodă de prezentare similară, cifra de afaceri a activității Auto, excluzând AVTOVAZ, ar fi fost mai mare cu 136 milioane de euro (1,1 puncte), în contrapondere cu o diminuare echivalentă a cifrei de afaceri a activității Finanțarea vânzărilor.

Cifra de afaceri a activității AUTO, excluzând AVTOVAZ, este de 11 646 milioane de euro, în scădere cu 2,5%. Aceasta este cauzată, mai ales, de impactul negativ al cursului de schimb, de -4,8 puncte: deprecierea principalelor monede ale Grupului (pesoul argentinian, realul brazilian, lira turcească și dolarul american). Impactul volumelor este pozitiv (+2,3 puncte), la fel și cel al prețurilor – de 1,2 puncte – mai ales în țările emergente, compensând deprecierea monedelor.

Activitatea Finanțarea vânzărilor (RCI Banque) realizează o cifră de afaceri de 793 milioane de euro, în creștere cu 27,7 % față de 2017. Dacă nu s-ar fi schimbat metoda contabilă – conform explicațiilor de mai sus – creșterea ar fi fost de 5,8 %. Numărul de contracte noi de finanțare crește cu 4,7 %. Activul productiv mediu crește cu 13,2%, la 42,9 miliarde de euro.

Contribuția AVTOVAZ la cifra de afaceri a Grupului este de 716 milioane de euro pe primul trimestru, în creștere cu 25,8 %, datorită evoluției vânzărilor Lada, în ciuda unui efect negativ al cursului de schimb de 85 de milioane de euro.

În 2018, se estimează că piața mondială va progresa cu 2,5% față de 2017. Pentru piața europeană, prognoza de creștere este de 1%, la fel și pentru cea franceză.

Estimările sunt de evoluție și pentru următoarele piețe: Rusia: 10 %, Brazilia și China: 5%, India: 6%.

În acest context, Groupe Renault își confirmă obiectivele:
– creșterea cifrei de afaceri (curs de schimb și perimetru constante)
– menținerea marjei operaționale a Grupului de peste 6,0%
– generarea unui free cash-flow operațional pozitiv al activității Auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.