fermierulargesean.ro: Fermierii care ARD miriştile, în pericol să piardă subvenţiile! Normele de ecocondiţionalitate, obligatorii

627 views

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a trimis producătorilor agricoli avertizări scrise în care a atras atenția acestora că riscă să piardă subvenția pentru Campania 2017 sau să fie penalizați de către inspectorii care efectuează controalele în ferme dacă încalcă normele de ecocondiţionalitate (GAEC 6.2), conform cărora este interzisă arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum şi a vegetaţiei pajiştilor permanente.

APIA a vrut să se convingă că toți fermierii care utilizează teren arabil (inclusiv pajişti temporare) sunt la curent cu condiția care le interzice să ardă miriştile şi/sau resturile vegetale rezultate după recoltarea culturilor (paie de cereale păioase, vreji de plante proteice sau de cartof, coceni de porumb, tulpini de floarea soarelui, rapiţă), inclusiv miriştile sau iarba rămasă după cosirea pajiştilor temporare, precum şi vegetaţia pajiştilor permanente. Agricultorii care utilizează pajişti permanente nu trebuie să ardă vegetaţia, inclusiv iarba rămasă după cositul pajiştilor.

Citeşte mai mult pe fermierulargesean.ro

Comments

comments

DISTRIBUIȚI