Exclusiv! CJ Argeş a pierdut procesul cu Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor Argeş. Instanţa îl obligă pe Manu să refacă bugetul judeţului

3,260 views

Scandalul dintre preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, şi directorul executiv al Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor Argeș, Viorel Badea, este departe de a fi stins. În urmă cu două săptămâni, Viorel Badea a fost suspendat din funcţie de CJ Argeş, instituția în subordinea căreia funcționează Direcția.

Motivul suspendării, invocat de preşedintele Manu, a fost următorul:
„Manifestări care aduc atingere prestigiului autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea”, „refuzul de a îndeplini atribuţiile de serviciu” şi „încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri, incompatibilităţi, conflicte de interese şi interdicţii stabilite prin lege pentru funcţionarii publici”.

De partea cealaltă, Viorel Badea susţine că este victima preşedintelui Manu pentru că nu a fost un subordonat pe placul şefului de la CJ, după ce el a dorit să alinieze salariile din instituţia pe care o conduce la salariile recent mărite de la Consiliul Judeţean Argeș, în conformitate cu o decizie a Curţii Constituţionale.

„Am cerut în repetate rânduri buget pentru drepturile salariale ale oamenilor din subordine, dar nu am primit răspuns. De fiecare dată ni s-au virat în cont mai puţini bani. Or, dacă e decizie a Curţii Constituţionale, de ce să fie discriminare din punct de vedere al salariilor? Or, diferenţa de salarizare între oamenii noştri şi cei de la Consiliul Judeţean este de 3.000 de lei! A contat, probabil, şi faptul că nu am fost un subordonat cuminte, care să se facă pur şi simplu că nu vede derapajele aparatului propriu al Consiliului Judeţean”, a declarat directorul executiv al Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor Argeș, Viorel Badea, despre acest scandal.

Scandalul salariilor de la Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor Argeș este unul mai vechi şi a început în primăvara acestui an. Mai exact, pe 30 martie, când s-a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al Consiliului Judeţean Argeş.

Înainte de votarea bugetului, fiecare instituţie subordonată CJ Argeş a trebuit să facă o notă de fundamentare. Viorel Badea a trimis şi el o notă de fundamentare cu propuneri de cheltuieli pe anul 2017, printre care se regăseau şi măriri de salarii la Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor Argeș. Cum mai marii judeţului Argeş nu au ţinut cont de acea notă de fundamentare, Badea, ca şef al Direcţiei, a acţionat în instanţă CJ Argeş.

Cazul a fost judecat la Tribunalul Argeş, iar joi, 10 august, instanţa a decis suspendarea executării hotărârii Consiliului Județean Argeş, privind aprobarea bugetului pe anul 2017.

Despre această speţă, Cristina Leţu, avocatul care a reprezentat Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor, ne-a declarat: “Această sentinţă este executorie şi Consiliul Judeţean este obligat să refacă bugetul şi să aloce fondurile necesare pentru buna funcţionare a Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor Argeș. Fondul probatoriului va fi soluţionat în dosarul de fond care se va judeca în luna octombrie”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI