După 15 ani! Universitatea a reuşit să termine şantierul şi să îşi treacă în patrimoniu noua clădire din Târgu din Vale

După 15 ani de la debut, cu proiecte, birocraţie, investiţii, amânări şi alte impedimente, Univeristatea din Piteşti se poate lăuda că are o nouă clădire în patrimoniu: corpul central al campusului din Târgul din Vale!

Dumitru Chirleşan, rectorul Universităţii de Stat din Piteşti (UPIT), a făcut astăzi mult aşteptatul anunţ. “Azi am venit să ne lăudăm! Pe 11 iulie 2017, în sfârşit, a fost semnat de toată lumea procesul verbal de recepţie al clădirii! Cu amendamentele că de la ISU avem o listă întreagă de lucrări pe care va trebui să le facem pentru a obţine avizul de securitate la incendiu iar constructorul are la dispoziţie 60 de zile pentru a retuşa ce mai e de retuşat şi finisat!”.

Clădirea ce a intrat astfel în proprietatea universităţii este, după cum a subliniat prorectorul Adrian Sămărescu, cea mai mare clădire de utilitate publică din judeţ, având 5 etaje şi peste 22.000 de metri pătraţi.

În aceste condiţii, conducerea UPIT a făcut deja demersuri la Ministerul Educaţiei pentru a obţine fondurile necesare realizării lucrărilor impuse de pompieri şi achiziţionarea dotărilor. „Am cerut 14 milioane de lei, dar sperăm să primim măcar 6! Numai lucrările de conformare ISU costă în jur de 3 milioane de lei!” a mai spus rectorul Chirleşan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.