Cristian Toma, administratorul Salvamont Argeş, salvatorul unui tânăr braşovean căzut pe stradă. Ambulanţa a întârziat aproape o oră la un caz extrem de grav!

683 views

Aflat la Braşov, la o plimbare pe străzile urbei de sub Tâmpa, Cristian Toma, salvamontist cu experienţă şi paramedic calificat, a fost nevoit să îşi pună în practică experienţa şi cunoştinţele pentru a salva de la moarte un tânăr pe care l-a găsit căzut, în plină criză de epilepsie. Ambulanţa, a povestit acesta într-o postare pe Facebook, a sosit cu o întârziere extrem de mare, de aproape o oră, timp în care băiatul ar fi putut muri! În tot necazul lui, însă, tânărul a avut şi un gram de noroc, că cel care l-a descoperit, Cristian Toma, a ştiut cum să procedeze şi i-a acordat primul ajutor calificat.

De multe ori, argeșenii se plâng de timpii de reacție ai ambulanțelor din ARGEȘ, care ajung și după 10 minute de la apel. Vă voi povesti o întâmplare petrecută aseară, la Brașov, unde mă aflam la Târgul de Turism ca membru al echipei de sustenabilitate a proiectului ” Zona montană a Argeșului și Muscelului-diversitate și unicitate în România”. După ce am servit cina, împreună cu colegele din echipa de sustenabilitate am pornit la o plimbare prin centrul Brașovului. Am traversat Piața Sfatului și ne îndreptam pe strada Gheorghe Barițiu, iar în dreptul imobilului cu nr.4, pe un gang, am văzut o persoană căzută. M-am apropiat și am văzut că era un tânăr aflat în plină criză de epilepsie. I-am acordat un prim-ajutor și am sunat la 112. Totul se întâmpla pe la ora 20.26. Așteptam ambulanța, ambulanța, nimic. Peste ceva timp, am mai sunat o dată. Mi se spune că nu au mașini și să nu plec de lângă bolnav. Așa am stat în stradă, îngrijind tânărul epileptic, până și-a făcut apariția un echipaj cu jandarmi care m-au ajutat să-l țin pe bolnav ca să nu se rănească în timpul celei de-a treia crize pe care a avut-o în acel timp. Abia dupa 40 de minute a apărut o ambulanță care l-a preluat. În acest timp au trecut prin dreptul nostru două ambulanțe care nu cred că se aflau în misiune, dar nu au oprit la semnalele mele. Sper doar ca omul să fie bine, iar astfel de situații, în care ambulanța să vină atât de târziu, să devină doar niște cazuri izolate!

Comments

comments