Computerul tomograf cumpărat de Ministerul Sănătăţii a ajuns la Spitalul de Pediatrie

574 views

Spitalul de Pediatrie din Pitești a primit computer tomograful performant și sistemul informatic PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN etc.)!

Echipamentele medicale atât de necesare în salvarea și diagnosticarea micuților pacienți argeșeni vor fi montate în cel mult 45 de zile! Timpul este necesar pentru a asigura cele mai bune condiții de funcționare şi efectuarea lucrărilor de amenajare a spațiului pentru instalarea echipamentului de imagistică, precum şi pentru probele tehnologice specifice, solicitate de furnizor.

Contractul privind dotarea Spitalului de Pediatrie Pitești cu aceste echipamente ultramoderne de imagistică a fost semnat de Ministerul Sănătății în urmă cu o lună, județul Argeș urmând, de asemenea, să mai primescă și un RMN cu un sistem informatics PACS pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești.

Computerul tomograf care a intrat în dotarea Spitalului de Pediatrie Pitești a fost achiziționat de Ministerul Sănătății în cadrul Proiectului privind reforma sistemului sanitar – Îmbunătățirea calității și eficienței sistemului sanitar, finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Comments

comments