Amenzi pentru preoții din România! Ce nu mai au voie să facă

1,924 views

O hotărâre de Guvern apărută la sfârșitul anului 2016 aduce schimbări importante în procesul de înmormântare. Hotărârea a intrat în vigoare din 17 februarie 2018, iar preoții care nu respectă regulile riscă amenzi usturătoare.

Una dintre cele mai importante prevederi este legată de faptul că procedura de îmbălsămare devine obligatorie, în cazul în care decedatul este expus într-un loc public, cu sicriul deschis.

Potrivit libertatea.ro, preoții care acceptă în case mortuare decedaţi care nu au trecut prin procedura de îmbălsămare, riscă amenzi între 10.000 şi 20.000 de lei, iar persoanele care fac îmbălsămări fără a fi autorizaţi sunt pasibile de dosare penale pentru profanare de cadavre.

Pentru familiile care nu vor să mai facă o cheltuială suplimentară și cu îmbălsămarea, legea lasă posibilitatea ca persoana decedată să fie expusă în case mortuare fără acest certificat de îmbălsămare, dacă sicriul se sigilează. Cu alte cuvinte, dacă familia acceptă ca serviciul religios să se facă cu capacul de la sicriu închis.

Comments

comments