15 mai – Ziua Internațională a Familiei

362 views

Ziua Internaţională a Familiei este sărbătorită anual în data de 15 mai. Printr-o rezoluție din anul 1993, ziua de 15 mai a fost declarată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională a Familiei. Obiectivul principal al acestei sărbători este acela de a sublinia importanţa familiilor, fără discriminare, în societate.

”Unirea dintre un bărbat şi o femeie, căsătoria, este cea mai veche instituție de drept divin binecuvântată de Dumnezeu în Rai odată cu crearea primilor oameni şi instituită ca Taină de Hristos Domnul la nunta din Cana Galileii”, potrivit basilica.ro.

Ziua Internațională a Familiei oferă o oportunitate de a promova conștientizarea problemelor legate de familii și de a spori cunoașterea proceselor sociale, economice și demografice care le afectează. A inspirat o serie de evenimente de sensibilizare, inclusiv zilele de familie naționale. În multe țări, această zi este o oportunitate de a evidenția diferitele domenii de interes și importanță pentru familii.

Ediția din 2018 dezbate rolul familiilor și al politicilor familiale în societățile pașnice și al incluziunii în strategia de dezvoltare durabilă.

Comments

comments